Si te bejme maska per halloween 2021

Si te bejme maska per halloween nga shtëpia me dorën tonë. Dëshironi të bëni maskën tuaj për Halloween? Jeni të lodhur nga ato të blera në dyqan, apo dëshironi një projekt të lezetshëm për fëmijë?

Si te bejme maska per halloween në vitin 2021 në mënyrë profesionale

Ju mund të bëni një maskë latex vetë në shtëpi duke përdorur materiale nga çdo dyqan i madh i artizanatit ose furnizimit me art. Ju filloni duke skalitur dizajnin tuaj, pastaj duke krijuar një myk të skulpturës, e cila më pas hidhet në latex. Ky është një projekt i avancuar i gdhendjes që është shumë interestante dhe qejf.

Mbledhja E Furnizimeve Tuaja Dhe Skulpturimi I Dizajnit

Mblidhni materialet tuaja.

Ju do të keni nevojë për disa lloje të furnizimeve për të bërë maskën tuaj, por gjithmonë mund t’i përdorni këto furnizime për të bërë maska shtesë. Këto janë në dispozicion në internet ose në dyqane të mëdha artizanale:

 1. Do t’ju duhet një argjilë me bazë vaji për të skalitur maskën.
 2. Ju gjithashtu do të duhet një formë për të skalitur maskën tuaj në krye të tilla si një kokë Manekin Polisterol.
 3. Do t’ju duhet një material i quajtur gips industrial në mënyrë që të bëni një myk të skulpturës.
 4. Ju do të duhet disa objekte te prehta për të bërë mykun tuaj 3-D.
 5. Zgjidhni një markë me cilësi të mirë të lateksit të lëngshëm për maskën tuaj. Do t’ju duhet një latex i formuluar posaçërisht për bërjen e maskave, i quajtur RD-407.
 6. Ju gjithashtu mund të blini ngjyra ose dekorime të tilla si lesh i rremë ose pupla për të vendosur në maskën tuaj. Kjo do të varet nga ajo pamje përfundimtare që shpresoni të arrini.

Ngroheni argjilën.

Balta juaj do të bëhet më e përpunueshme për skalitje nëse e ngrohni pak më parë. Vendosni disa blloqe argjile plastelinë në furrë në një temperaturë të ulët (150°-200° F) për 15 deri në 20 minuta.

 • Balta duhet të jetë shumë e lakueshme dhe e ngrohtë, por jo e nxehtë në prekje.
 • Mos lejoni që balta të lëngëzohet.

Mbuloni kokën me argjilë dhe filloni të skalitni.

Ju duhet të përdorni një shtresë mjaft të trashë balte që nuk duhet të shqetësoheni për hollimin e saj ndërsa skalitni.

 • Ju mund të përdorni duart tuaja, mjete skulpturimi ose mjete nga e gjithë shtëpia (si një thikë gjalpi ose thikë stuko) për të skalitur detaje duke përfshirë teksturat e lëkurës dhe tiparet e ekzagjeruara.
 • Lëmoni sipërfaqen e argjilës me lëng më të lehtë dhe një penel të vogël të sheshtë. Kur jeni të kënaqur me krijimin tuaj, kaloni në hapin tjetër.
 • Mund t’ju duhen disa orë apo edhe ditë për të krijuar pamjen për të cilën po shkoni.

Bërja E Një Kallëpi

Bëni dy pjesë te kallepit.

Në mënyrë që të transferoni skulpturën prej balte në një maskë latex, keni nevojë për një kallep me dy pjesë të bërë nga gipsi industrial, i cili është poroz në mënyrë që latex të mund të zhytet në të ndërsa bëni maskën në hapin tjetër.
Kallepi juaj do të jetë një kopje e përmbysur 3-D e skulpturës që keni bërë në hapin e mëparshëm.

Krijo një ndarje në dy pjese për një kallep.

Së pari, prerë 1 inç (2.5 cm) copa katrore. Vendosni burlap mënjanë për të ndërtuar një mur balte rreth skulpturë duke filluar në fund nën veshin e djathtë, dhe duke punuar mbi kokë në veshin e majtë.
Ky mur do të krijojë një ndarje për një kallep me dy copë.
Përzieni suvanë në një kovë plastike dhe përhapni një shtresë të barabartë suva mbi skulpturën prej balte, duke u siguruar që të merrni suva në të gjitha skutat e skulpturës.

Përzieni një grumbull të ri.

Pasi të jetë vendosur shtresa e parë e suvasë, përzieni një grumbull të ri dhe aplikoni përzierjen e llaçit dhe suvasë për të forcuar kallepin.
Pas vendosjes së suvasë, hiqni murin prej balte.

Ngjyrosni fllanxhën e ekspozuar të suvasë

Përdorni një bojë akrilike me ngjyrë të ndritshme, e cila do t’ju ndihmojë të ndani pjesët më vonë.
Pasi bojë të thahet, krijoni gjysmën e dytë të kallepit në të njëjtën mënyrë si e para.
Kur të vendoset gjysma e dytë e kallepit, ngadalë copëtoni dy gjysmat. Përdorni një thikë gjalpi, duke punuar me shumë kujdes përgjatë shtresës së dukshme të bërë nga bojë akrilike, në mënyrë që të mos plasni kallepin tuaj. Pasi të ndahen të dy gjysmat, hiqni argjilën dhe kokën E Polisterolit.

Aplikimi i lateksit dhe përfundimi i maskës

Hidhni lateksin në kallëp.

Duke përdorur një sasi të mirë lateksi, hidheni në kallëp duke u siguruar që ta rrotulloni kallëpin në duar për të futur lateksin e lëngshëm në të gjitha gropat dhe për të krijuar flluska ajri.
Një furçë e vogël mund t’ju ndihmojë të punoni lateksin në pjesë më të thella të kallëpit tuaj.

Kthejeni kallëpin e djathtë lart për të lejuar që lateksi i tepërt të kullojë nga kallëpi.

 1. Kapeni këtë lateks në një kovë të pastër dhe vendoseni përsëri në enë për ta ruajtur për shtresat shtesë.
 2. Rrotulloni kallëpin 90 gradë çdo 5 minuta, në mënyrë që lateksi të shpërndahet në mënyrë të barabartë në pjesën e pasme, të përparme dhe anëve të kallëpit.
 3. Kjo do të ndihmojë që lateksi të mos grumbullohet dhe të bëhet shumë i trashë në një vend.
 4. Një tharëse flokësh në temperaturën më të ulët të synuar brenda kallëpit do të përshpejtojë procesin e tharjes. Me tharëse flokësh, duhet vetëm një orë ose më shumë që shtresa të thahet.
 5. Përsëriteni këtë proces derisa të keni krijuar të paktën gjashtë shtresa.
 6. Nëse jetoni në një klimë të thatë, lini një ditë që lateksi të ajroset. Në një klimë më të lagësht, lini 48 orë.

Qëroni lateksin.

Pasi të jetë tharë lateksi dhe para heqjes, pluhurosni pjesën e brendshme të maskës me pluhur. Më pas, hiqni me kujdes qafën nga kallëpi dhe shtoni pluhur mes lateksit dhe mykut të allçisë.
Pluhuri do të bjerë në vend ndërsa e hiqni kallëpin nga suva duke e mbajtur atë të mos ngjitet në vetvete. Pasi ta keni hequr maskën, hiqni lateksin e tepërt për të pastruar skajet. Sigurohuni që të përdorni një thikë për të prerë vrimat për sytë e mbajtësit të maskës.

Pikturoni dhe shtoni detaje.

Përzieni sasi të vogla bojë akrilike me lateks në kontejnerë të vegjël (mbulojini ato kur nuk përdoren). Ngjyrat do të duken shumë më të lehta kur janë të lagura (për shembull, kur të thahet një rozë e lehtë do të bëhet e kuqe gjaku).
Eksperimentoni me këto bojëra latex-akrilike derisa të merrni pamjen që dëshironi.
Pasi të jetë lyer maska, ngjitni flokët e prerë nga një parukë e vjetër, pupla, tema ose elementë të tjerë. Ju mund t’i ngjitni këto në vend me latex të lyer. Jini krijues dhe argëtohuni!