Si te Rrisim Followersat ne Instagram (10 Tipe)

Instagram është bërë një gur themeli i pranisë sociale të shumë markave, duke nxitur trafik fitimprurës në faqet e uljes, në rritje të konvertimeve dhe duke krijuar një audiencë të angazhuar. Prandaj eshte mire te dijme si te rrisim followersat ne instagram.

Nëse prania juaj në Instagram nuk është aq e fortë sa shpresoni, mund të jetë koha të mësoni se si të mprehni strategjitë tuaja për të marrë ndjekës të vërtetë, organikë në Instagram. Sa më i madh të rritet audienca juaj, aq më shumë mundësi keni për t’u angazhuar me përdoruesit dhe për të krijuar përvoja unike për ta.

Dallimi organik është i rëndësishëm: ndonjëherë markat marrin rrugën e thjeshtë kur përpiqen të marrin më shumë ndjekës në Instagram. Pagesat për pëlqimet dhe faqet e ndjekësve janë kudo, por këto shkurtore nuk ia vlejnë kurrë, pasi algoritmi i Instagram përditësohet rregullisht për të eliminuar llogaritë dhe ndërveprimet me pagesë dhe me cilësi të ulët.

Për të mos përmendur, numri në ndjekjen tuaj në Instagram në fund të fundit nuk do të thotë asgjë nëse nuk përfaqëson një ndjekës të angazhuar që bën blerje, viziton webfaqet dhe perhap markat tuaja me miqtë dhe ndjekësit. Filloni të ndërtoni praninë tuaj në mënyrën e duhur me këto këshilla për të marrë më shumë ndjekës në Instagram.

10 Tipe se Si te Rrisim Followersat ne Instagram

1. Optimizoni llogarinë tuaj në Instagram

Përpara se të filloni të kuptoni se si të fitoni ndjekës në Instagram, një nga hapat më të rëndësishëm është që llogaria juaj të jetë plotësisht e optimizuar. Mendoni për biografinë e markës suaj në Instagram si “faqen kryesore” të llogarisë tuaj.

Pa një biografi, titrat e imazheve, një emër përdoruesi ose imazh të duhur profili, si do ta dinë njerëzit se llogaria i përket markës suaj? Mund të duket e qartë, por në Instagram biografia dhe imazhi juaj ndihmojnë në formimin e themeleve të identitetit të markës suaj. Lidhja në biografinë tuaj është vendi juaj i vetëm për të drejtuar trafikun në Instagram në faqen tuaj, kështu që optimizimi i llogarisë tuaj është thelbësor.

Nëse nuk jeni të sigurt se ku të lidheni, provoni faqet e marketingut ose produktit që lidhen me fjalë kyçe, hashtage ose fushata specifike në llogarinë tuaj në Instagram. Lidhja me faqen tuaj kryesore është në rregull – por pse të mos u jepni përdoruesve një përvojë kohezive kur lëvizni nga biografia juaj në një websajt? Kjo mundeson ne rritjen e popullaritetit te faqeve tuaja së lidhjeve IG që mbajnë lidhje përkatëse me pjesët e fundit të përmbajtjes të përmendura në burimin e një marke, dhe postimet “lidhje në bio” që ndihmojnë në drejtimin e audiencës drejt atyre lidhjeve.

Për më tepër, mbajeni emrin e përdoruesit sa më miqësor për kërkimin që të jetë e mundur, që zakonisht do të thotë t’i përmbaheni emrit tuaj aktual të markës. Nëse emri i biznesit tuaj është më i gjatë, shkurtojeni atë në diçka që audienca juaj do ta njihte. Mos shtoni numra ose karaktere të veçanta në emrin tuaj të përdoruesit dhe nëse është e mundur mbajeni atë në linjë me dorezat e tjera të mediave sociale që keni tashmë.

Mënyra më e mirë për të optimizuar llogarinë tuaj është të krijoni dhe ndiqni një strategji marketingu në Instagram.

2. Mbani shenime ne një kalendar per postim

Gjëja më e keqe që mund të bëni kur përpiqeni të merrni ndjekës në Instagram është të postoni përmbajtje në kohë të rastësishme dhe të rastësishme. Nëse jeni me fat që t’i bëni përdoruesit që t’ju ndjekin në fillim, nuk dëshironi t’i bëni ata të harrojnë se ju kanë ndjekur në radhë të parë.

Për ta luftuar këtë, mbani një plan të rregullt postimi. Në mënyrë tipike, markat nuk duhet të postojnë më shumë se disa herë në ditë për të shmangur mesazhet e padëshiruara, por cilido qoftë ritmi juaj, mbajeni atë të qëndrueshëm. Përafërsisht 200 milionë përdorues të Instagramit identifikohen çdo ditë, kështu që për ta përhapur rrjetin tuaj edhe më të gjerë, provoni ta publikoni disa herë gjatë gjithë ditës.

Respektimi i një orari do t’ju ndihmojë të krijoni një përvojë të qëndrueshme për ndjekësit tuaj dhe t’i mbani ata të dinë për markën tuaj.

3. Programoni paraprakisht postimet në Instagram

Ndërsa algoritmi i Instagramit ka ndryshuar për t’u treguar përdoruesve më shumë përmbajtje që u pëlqen, postimi në kohën e duhur mund t’i japë postimeve tuaja më shumë shikueshmëri duke rritur angazhimin e përgjithshëm që ata marrin.

Ka shumë gjëra që marka juaj mund të bëjë për të rritur shikueshmërinë, dhe tani me disa programe online, planifikimi i përmbajtjes në Instagram është një prej puneve te tyre. Me mjetet e tyre më të reja, ato mund të ndihmojmë markën tuaj të planifikojë përmbajtjen përmes një procesi të thjeshtë.

Duke planifikuar përmbajtjen paraprakisht, i gjithë ekipi juaj mund të shohë fushatat dhe oraret në mënyrë më efikase. Është gjithmonë e zgjuar të krijoni përmbajtje paraprakisht dhe me mjete te ndryshme të planifikimit në Instagram, mund të arrini audiencën tuaj dhe të mbani një rrjedhë të qëndrueshme të përmbajtjes në të njëjtën kohë.

4. Gjeni partnerë të markës për të postuar përmbajtjen tuaj

Kur po mësoni se si të merrni më shumë ndjekës në Instagram, është e rëndësishme të dini vlerën e audiencës tuaj. Sa më i madh të rritet numri i ndjekësve tuaj (organikisht), aq më shumë blerës dhe klientë të interesuar do të keni.

Mënyra më e mirë për t’i bërë klientët t’ju ndjekin është të dilni para tyre dhe të jeni të pranishëm. Është e rëndësishme të jesh i pranishëm në Instagramin tënd, si dhe në të tjerët. Provoni të sponsorizoni përmbajtje të krijuar nga përdoruesit për të futur markën tuaj në burimet e klientëve.

Ju gjithashtu mund të organizoni konkurse në Instagram për të nxjerrë markën tuaj në një audiencë më të madhe. Këto lloj fushatash ndërtojnë prova sociale duke u treguar fansave tuaj se janë investuar mjaftueshëm për të ripostuar përmbajtjen tuaj ose për të krijuar UGC-në e tyre.

Një mënyrë tjetër është që të përballeni me një audiencë shumë më të madhe. Mundohuni të punoni me llogari më të mëdha në Instagram në industrinë tuaj, si ndikues të dukshëm në hapësirën tuaj, për të ndarë përmbajtjen tuaj me audiencën e tyre.

Vetëm sigurohuni që po ofroni diçka me vlerë. Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të dukeni shumë të shitur. Gjeni bashkëpunime marketingu dhe plane bashkë-marketing me biznese të tjera për të ndërtuar audiencën tuaj në Instagram.

5. Shmangni ndjekësit e rremë në Instagram

Ekziston një ndryshim i madh midis një llogarie në Instagram që ka ndjekës të rremë dhe legjitimë. Mund të duket joshëse për të blerë thjesht ndjekës në Instagram, por reagimi i kundërt tejkalon përfitimet e rritjes organike të ndjekësve.

Ndjekësit e rremë në Instagram priren të:

  1. Mashtroni ndjekësit e rinj: Nëse përdoruesit vijnë në një burim joaktiv në Instagram me dhjetëra mijëra ndjekës, kjo do të ulë besueshmërinë e llogarisë. Mos i mashtroni njerëzit që t’ju ndjekin. Ndërtoni besim dhe marrëdhënie të qëndrueshme për një angazhim më të mirë.
  2. Nuk keni ROI: Mund të duket më e lehtë për të blerë ndjekës, por ndjekësit e rinj qe i keni blere nuk do të blejnë asgjë. Njerëzit ndjekin markat në Instagram për një arsye – atyre u pëlqen ajo që po postoni ose kompania juaj në përgjithësi. Këta janë shpenzues aktualë dhe sjellin vlerë monetare për biznesin tuaj.
  3. Krijoni shumë pak zhurmë: Nëse keni 10,000 ndjekës të rremë, sa do të komentojnë, pëlqejnë dhe ndajnë përmbajtjen tuaj? Me shumë gjasa, këto llogari bot ose false do të pastrohen nga Instagram, do të fshihen dhe do t’i bëjnë postimet tuaja të duken si varreza.

Njerëzit e vërtetë kanë aftësinë të ndajnë, pëlqejnë, komentojnë dhe angazhohen me postimet tuaja në Instagram. Për më tepër, këta përdorues kënaqen kur është dikush në anën tjetër që përgjigjet.

Për shembull, nje kompani kozmetike merr kohë për t’iu përgjigjur pyetjeve të ndryshme të produkteve, gjë që rezulton në kthimin e përdoruesve, ndjekjen ose ndoshta ndarjen me të tjerët. Këto ndërveprime do të kenë gjithmonë më shumë vlerë se një grup ndjekësish joaktive.

6. Shfaqni Instagramin tuaj kudo

Si do të gjejnë njerëzit një llogari nëse nuk promovoni Instagramin tuaj? Sigurohuni që llogaria juaj në Instagram të jetë e listuar me faqen tuaj të internetit dhe rrjetet e tjera sociale. Ju duhet te mesoni se si te rrisim followersat ne Instagram duke e promovuar llogarine tuaj dhe duke shikuar se qfare funksionon per ate llogari.

Krijimi i shikueshmërisë dhe ndërgjegjësimit është një nga mënyrat më të mira për t’u zbuluar ne instagram. Nëse vërtet dëshironi të merrni më shumë ndjekës në Instagram, tregojuni njerëzve se ku t’ju gjejnë. Ju mund të shtoni butona të mediave sociale në faqen tuaj të internetit dhe blogun tuaj për të ndihmuar në promovimin e ndarjeve sociale në të gjitha rrjetet tuaja, si dhe për t’u treguar njerëzve se ku mund t’ju gjejnë në Instagram.

Një ide tjetër e mrekullueshme është të promovoni në të gjithë llogaritë tuaja të mediave sociale. Muzeu i Artit Modern përhap rregullisht postimet për Instagramin e tij përmes Twitter. Ju mund të përdorni lehtësisht rrjetet tuaja të tjera sociale për të drejtuar përdoruesit në Instagramin tuaj.

Sidoqoftë, sigurohuni që të mos kërkoni vetëm një ndjekje. Në vend të kësaj, duhet të përpiqeni të promovoni përmbajtje unike në Instagramin tuaj, në mënyrë që përdoruesit të kenë një arsye për t’ju ndjekur atje. Për fat të mirë, me Instagram që shton një sërë përmbajtjesh të reja dhe veçori video si Stories, IGTV dhe Reels, ju keni një mundësi të shkëlqyer për të krijuar ndjekës përmes përmbajtjes krijuese.

7. Postoni diqka qe ndjekesit tuaj pelqejne

Ndërsa kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet, është e zgjuar të mësosh se çfarë përmbajtje duan të shohin ndjekësit tuaj. Do të zbuloni shpejt në Instagram se disa përmbajtje funksionojnë më mirë se të tjerat. Kjo është arsyeja pse testimi është kaq i rëndësishëm.

Pavarësisht nëse janë filtra, titrat, llojet e përmbajtjes ose kohët e postimeve, detajet më të vogla mund të bëjnë të gjithë ndryshimin. Mbani veshin tuaj në tokë me tendencat e reja në Instagram, në mënyrë që të dini se po postoni përmbajtje të njohura.

Për ta çuar analizën tuaj një hap më tej, marka juaj duhet të investojë në mjetet analitike të Instagramit. Kjo do ta bëjë më të lehtë gjurmimin, krahasimin dhe analizimin e përmbajtjes në Instagram nëpër llogari.

Jini të sigurt në strategjinë tuaj të përmbajtjes duke analizuar filtra, tituj dhe më shumë për të parë se çfarë funksionon më mirë me audiencën tuaj. Nëse nuk jeni të sigurt se ku të filloni, provoni të analizoni konkurrentët tuaj.

Ju nuk duhet të kopjoni drejtpërdrejt konkurrentët tuaj, por është e zgjuar të mbani shënime për atë që ata po bëjnë ose postimet që nxit angazhimin. Një hulumtim i vogël konkurrues mund të ju ndihmoje shumë. Ju mund të përdorni raportin tonë të konkurrentëve në Instagram për të parë se çfarë funksionon për markat e tjera në industrinë tuaj.

8. Filloni bisedën

Një nga mënyrat më të mira për t’i ndërgjegjësuar përdoruesit për Instagramin tuaj është përmes bisedës. Sipas Indeksit Social Sprout 2020, konsumatorët duan të angazhohen me përmbajtje vizuale si fotot (68%) dhe videot (50%), të ndjekur nga 30% që duan të angazhohen me postime me tekst. Instagram është përshtatja e përsosur për këtë audiencë, duke kombinuar pamjet tërheqëse me titrat që mund të jenë po aq tërheqëse kur përsosni aftësitë tuaja për shkrimin e titrave në Instagram.

Njerëzit po vazhdojnë të përdorin mediat sociale si referencë kontakti për markat e tyre, qofshin ato për pyetje dhe biseda të hapura, pyetje serioze për kujdesin ndaj klientit ose lavdërime për markat dhe produktet e tyre të preferuara. Dhe për biznesin tuaj, ju duhet të jeni mbështetës dhe komunikues në Instagram.

Mundohuni t’i përgjigjeni sa më shumë pyetjeve ose komenteve që të jetë e mundur, sepse mund të nënkuptojë ndryshimin midis gjetjes së një klienti, ndjekësi të ri ose përmirësimit të marrëdhënies tuaj me audiencën tuaj. Hulumtimi ynë i Indeksit tregoi gjithashtu se 89% e konsumatorëve do të blejnë nga një markë pasi të ndjekin në rrjetet sociale, kështu që është e rëndësishme të siguroni vëmendjen dhe besnikërinë e nevojshme për të kthyer një vizitor në profilin tuaj në një ndjekës.

9. Gjeni hashtage që funksionojne per ju

Një nga mënyrat më të provuara dhe të vërteta për të marrë ndjekës në Instagram është përmes hashtageve. Për vite me radhë hashtags kanë shërbyer si një mjet thelbësor për zbulim dhe na lejuan të zgjerojmë shtrirjen tonë sociale. Si tregtar, ju dëshironi të ndërtoni komunitetin tuaj duke fituar ndjekës dhe hashtaget ofrojnë pikërisht këtë.

Si fillim, gjeni hashtage që nuk janë shumë të populluar. Social Media Examiner nxjerr në pah këtë teori duke shpjeguar se si hashtagu #love ka më shumë se 184 milionë foto të lidhura me të. Përpjekja për të nxjerrë në pah përmbajtjen tuaj në Instagram në një det me miliona fotografi dhe video nuk është një gjë e lehtë për t’u bërë.

Ju duhet të gjeni hashtage që njerëzit në audiencën tuaj të synuar kanë më shumë gjasa t’i kontrollojnë. Nëse bëhet një lidhje përkatëse, këta përdorues do të kenë më shumë gjasa të ndjekin llogarinë tuaj. Hashtaget unike dhe të markës janë një mënyrë për të grupuar postimet rreth përmbajtjes hiper-relevante për markën dhe fushatat tuaja.

Mos shkoni verbërisht në universin e hashtag-eve, dijeni se çfarë po etiketoni në mënyrë që të mund të krijoni ndjekësit tuaj.

10. Bëni të lumtur ndjekësit tuaj në Instagram

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, kur i bëni të lumtur ndjekësit tuaj në Instagram, shihni fitimin në rritjen e audiencës. Ne ju kemi dhënë shumë këshilla për idetë dhe planifikimin e përmbajtjes, kështu që zbatojini ato në praktikë në një mënyrë që të ndihet reale për zërin e markës suaj. Me fjalë të tjera, shmangni të dukeni nevojtarë, të nxitur nga shitjet ose robotikë.

Për shumë llogari, kjo do të thotë spërkatje në postime që janë krijuar në mënyrë legjitime për të sjellë një buzëqeshje në fytyrat e ndjekësve dhe për të krijuar marrëdhënie me klientët. Mos harroni t’u ofroni përmbajtje ndjekësve tuaj sikur të ishin miq në furnizimin tuaj personal: kjo mund të përfshijë postimin e memeve, përmbajtje frymëzuese ose thjesht rishpërndarjen e fotove ose veprave interesante interesante (të gjitha të kredituara siç duhet, natyrisht) që mund t’ju japin ndjekësit pak ngritje mendore gjatë ditës.

Perfundimi

Nese arrini ti ndjekni te gjitha keto 10 tipe se si te rrisim followersat ne instagram qe i kemi paraqitur ne kete artikull, ju do te jeni te suksesshem. Jo vetem qe do rrisni numrin e personave qe ju ndjekin, por do te rrisni edhe numrin e shitjeve nga dyqanet tuaja apo bizneset private.