Top 14 Avantazhet dhe disavantazhet e internetit për Studentet

Në këtë artikull, unë do t’ju njoftoj për 14 Avantazhet Dhe Disavantazhet e Internetit për Studentët në Arsim, se si teknologjia e internetit ndikon pozitivisht dhe negativisht në jetën e studentit.

Teknologjia e internetit është produkti më i mahnitshëm dhe më i dobishëm në botën e sotme.

Interneti është shumë popullor në botën e sotme. Pothuajse të gjithë njerëzit janë të njohur me teknologjinë e internetit, qoftë i vjetër apo i ri.

Për te perdorur internetin se pari neve na duhet nje paisje elektronike qe mundeson futjen ne internet si: kompjuteri, telefoni, laptopi, ajped, etj. Ndersa per te perdorur paisjet qe i cekem na duhet energjia elektrike per ti vene ne perdorim.

Ka shumë përfitime në internet për studentët.

Interneti përmirëson lidhjen dhe komunikimin e nxënësve. Lidhshmëria dhe komunikimi i studentëve janë bërë më të shpejta dhe më efektive se ato të vjetrat.

Interneti ka një kontribut të madh në studimin dhe edukimin e studentëve, me ndihmën e internetit studentët lehtë dhe të qetë mund të studiojnë dhe mësojnë.

Studentët lehtë mund të bëjnë lidhje dhe të komunikojnë me ekspertë në të gjithë botën, dhe të mësojnë prej tyre.

Interneti ndihmon shumë studentë në studim dhe mësim, ata lehtë mund të studiojnë në internet me ndihmën e hulumtimit neper internet.

Studentët përdorin internetin për shumë qëllime, mbledhjen e të dhënave, kërkime të lehta, leksione dhe klasa në internet, informacionet më të fundit dhe shumë më tepër.

Interneti e bëri jetën e studentit të lehtë dhe të përshtatshme, por gjithashtu, interneti ka shumë efekte të këqija në jetën e një studenti. Siç e dimë të gjithë se gjithçka që i përket kësaj bote ka efektet e saj të mira dhe të këqija tek njerëzit. Interneti është shumë i dobishëm për studentët, por gjithashtu ka shumë efekte të këqija në jetën e një studenti.

Top 14 Avantazhet Dhe Disavantazhet E Internetit Për Studentët Në Arsim

Qëllimi kryesor i kësaj është të dini për avantazhet dhe disavantazhet e internetit për studentët.

Tani unë jam duke diskutuar per avantazhet dhe disavantazhet e internetit në jetën e një studenti. Por më parë unë dua të diskutoj disavantazhet e internetit në jetën e një studenti, sepse të gjithë e dinë për avantazhet e internetit, por nuk dinin për efektet e tij të këqija.

Disavantazhet E Internetit Për Studentët

Përveç avantazheve dhe efekteve pozitive të internetit për studentët, ekziston një anë e errët në internet për studentët.

Ka shumë disavantazhe të internetit për jetën e një studenti. Më shumë gjasa interneti neglizhon studentët nga studimi për lloje të tjera të aktiviteteve.

1. Aftësitë e komunikimit të nxënësve shkojnë duke u ulur

Pasi interneti është shumë i dobishëm për studentët në shumë mënyra dhe e bën jetën e studentit shumë më të lehtë. Përmirëson komunikimin por ndikon shumë në aftësitë komunikuese të nxënësve.

Ndërsa interneti njihet si thesari i njohurive dhe informacionit, kështu që studentët lehtë mund të gjejnë informacionin e tyre të dëshirës në internet. Kjo është arsyeja pse ata nuk dalin jashtë për të komunikuar me të tjerët. Interneti angazhon studentët në shfletimin e internetit.

Shumica e studentëve e përdorin internetin për argëtim dhe nuk dalin jashtë për aktivitete të tjera dhe komunikim me njerëzit e tjerë.
Ulë ngadalë aftësitë e komunikimit të nxënësve sepse tani ata mbështeten në internet.

2. Studentet Kalojnë Më Shumë Kohë Duke Shfletuar Në Internet

Studentët kalojnë shumë kohë duke shfletuar në internet dhe ata gjithmonë duken të zënë duke shfletuar në internet.

Një nga gjërat më të rëndësishme për nxënësit është koha e tyre e çmuar. Çdo sekondë është e rëndësishme për ta.

Por shumicën e kohës interneti harxhon kohën e tyre të çmuar.

Për shkak të përdorimit të internetit, gjatë gjithë kohës studentët humbasin fokusin në studime dhe mësim dhe i përfshinë ata në bërjen e llojeve të tjera të aktiviteteve, luajtjen e lojërave, shikimin e filmave, videove.

Shumica e studentëve kalojnë shumë kohë duke luajtur lojëra video, duke shikuar filma dhe video, duke biseduar me miqtë dhe të afërmit, dhe shumë më tepër.

Për shkak të përdorimit të tepruar të internetit studentët injorojnë punën, studimin dhe mësimin e tyre thelbësor. Studentët humbasin fokusin në studimin e tyre dhe të mësuarit në shpenzimet e shumë kohë ne shfletimin e internetit.

3. Izolimi Social I Nxënësve Nga Shoqëria

Izolimi Social është çështja kryesore e shkaktuar nga përdorimi i tepërt i internetit. Shumica e studentëve preken nga kjo çështje e internetit.

Studentët që përdorin internetin gjatë gjithë kohës izolohen nga bota.

Gjatë gjithë kohës, ata duan të përdorin internetin dhe nuk duan të dalin jashtë, dhe të komunikojnë me miqtë e tyre, të afërmit, dhe anëtarët e familjes.

Ata bëhen të varur nga ajo dhe izolohen nga mjedisi i tyre. Shumë probleme lindin në jetën e studentit nga problemet e izolimit në boten e internetit.

4. Varësia Nga Interneti

Një nga efektet më të këqija të internetit për studentët në arsim është varësia ndaj përdorimit të tepruar të internetit.

Shumica e studentëve preken nga varesia e internetit.

Për shkak të varesise të përdorimit të tepruar të internetit, ata gjithmonë duan të përdorin internetin dhe të mos bëjnë asgjë tjetër.

Për shkak të varësisë ndaj internetit, edukimi i studentëve, studimi dhe mësimi i shqetësojnë ata shumë.

Varesia në internet është arsyeja kryesore për të gjitha efektet e këqija të internetit. Të gjitha efektet e këqija të internetit lindin për shkak të varësisë ndaj internetit.

Varesia ndaj internetit është efekti më i rrezikshëm i internetit për studentët në arsim prandaj kushtonjani vemendjen.

5. Bullizmi kibernetik tek studentet

Bullizmi kibernetik tek studentet është një nga efektet e zakonshme të këqija të internetit. Shumica e nxënësve keqpërdorin internetin në ngacmimin e një nxënësi tjetër.

Për shkak të rritjes së përdorimit të internetit. Bullizmi dhe krimi kibernetik gjithashtu rriten.

Mashtrimi në internet dhe ngacmimi në internet ndikojnë keq në jetën e studentit. Shumë studentë kryejnë vetëvrasje për shkak të bullizmit ne internet.

Për shkak të keqpërdorimit të internetit shumica e studentëve përballen me çështje bullizmi.

6. Fëmijët Shmangin Aktivitetet Në Natyrë

Për shkak të internetit nxënësit shmangin aktivitetet dhe lojërat në natyrë.

Shumica e studentëve luajnë video lojëra, shikojnë filma dhe video gjatë gjithë kohës dhe nuk duan të dalin jashtë dhe të luajnë e bejne aktivitete në natyrë.

Hera e fundit ishte e mrekullueshme. Ne u morëm së bashku me miqtë tanë, kushërinjtë, anëtarët e familjes dhe të afërmit dhe luajmë lojëra në natyrë në rrugë dhe baza.

E cila ishte e mrekullueshme dhe e këndshme.

Aktivitetet në natyrë janë shumë të rëndësishme për shëndetin fizik dhe psikologjik të nxënësit. Në aktivitetet në natyrë studentët, mendja freskohet, pastaj ata studiojnë dhe mësojnë në mënyrë efektive. Dhe gjithashtu, shëndeti i tyre fizik përmirësohet.

Por tani me disponueshmërinë e internetit, shumica e studentëve duken të zënë gjatë gjithë kohës duke shfletuar në internet dhe duke luajtur video lojëra.

Ata shmangin daljen jashtë, komunikojnë me të tjerët, bëjnë aktivitete të tjera. Kjo është arsyeja pse shumica e studentëve janë në depresion dhe kanë shëndetin e dobët fizik.

Interneti gjithashtu shkakton shumë sëmundje, Qëndrimi vazhdimisht Ulur para një ekrani kompjuteri, laptopi ose telefoni celular mund të dëmtojë shikimin e nxënësve.

7. Probleme të Privatësisë

Interneti shkakton shumë probleme të privatësisë për studentët. Interneti është i hapur për të gjithë; të gjithë njerëzit janë të lirë të përdorin internetin.

Shumicën e kohës të dhënat dhe privatësia e studentit kompromentohen (vidhen).

Për shkak të internetit, Hakerët hakojnë kompjuterët dhe telefonat mobil të studentëve dhe i vjedhin të dhënat e tyre personale, dhe i shantazhojnë ata.

Shumë fotografi dhe video personale të studentëve u bënë virale në platformat e mediave sociale dhe në internet. Shumë studentë kryejnë vetëvrasje për shkak të internetit.

Avantazhet E Internetit Për Studentët Në Arsim

Interneti është shumë i dobishëm për studentët në arsim. Ka shumë përparësi të internetit për studentët në arsim.

Interneti është jashtëzakonisht i nevojshëm për studentët në arsim, ai ka përparësi të shumta për studentët.

Përparësitë ose efektet pozitive të internetit për studentët në arsim i japim më poshtë një nga një.

8. Hulumtoni Lehtësisht

Me ndihmën e internetit, studentët lehtë mund të hulumtojnë. Ka shumë dokumente kërkimore në dispozicion në internet të cilat mund të ndihmojnë studentët në kërkime.

Motorë kërkimi të ndryshëm përdorin Në internet Google, Bing, Yahoo, etj. përmes së cilës nxënësit mund të gjejnë lehtësisht informacionin e dëshirës së tyre brenda sekondave.

Shumë faqe në internet dhe bloge në dispozicion në internet mund të japin informacionin për hulumtimin e studentit.

Interneti e bën kërkimin më të shpejtë dhe të lehtë. Studentët mund të studiojnë studime të ndryshme të rasteve në internet për ndihmë në kërkime në internet.

Hulumtimi Manual është shumë i vështirë për studentët. Hulumtimi Manual zëvendësohet nga hulumtimi në internet.

9. E bënë të lehtë lidhshmërinë dhe komunikimin e nxënësve

Me ndihmën e internetit, studentët lehtë mund të krijojnë lidhje dhe të komunikojnë me popujt e tjerë në mbarë botën.

Platforma të ndryshme të mediave sociale, Skype, WhatsApp, IMO, Facebook, Dhe shumë më tepër, ndihmojnë studentët të krijojnë lidhje dhe të komunikojnë me ekspertin dhe profesionistët, dhe të mësojnë prej tyre.

Interneti i lejon studentët të bashkohen me grupet, forumet dhe komunitetet e ekspertëve dhe studentëve dhe të komunikojnë me të tjerët dhe të mësojnë prej tyre.

Me ndihmën e internetit, studentët mund të bëjnë marrëdhënie globale me studentë të tjerë dhe mësues ekspertë nga një pjesë tjetër e botës.

10. Këshillim Karriere

Studentët lehtë mund të marrin këshillim karriere në internet.

Ishte shumë e vështirë për studentët të merrnin vendimet e duhura sepse nuk kishte këshillim karriere për studentët.

Nuk kishte asnjë udhëzim për ta në lidhje me jetën dhe këshillimin e karrierës. Këshillimi i karrierës luan një rol shumë të rëndësishëm në suksesin dhe arritjet e nxënësve.

Ndonjëherë nxënësit zgjedhin rrugën e gabuar, me anë të së cilës përballen me shumë probleme.

Por tani falë internetit, me ndihmën e internetit studentët lehtë mund të marrin këshillim karriere nga ekspertët.

Shumë burime janë në dispozicion në internet për udhëzime dhe këshillim karriere.

Shumë bloge, faqe në internet dhe video janë në dispozicion për ta, për udhëzime dhe këshillim karriere. Çdo problem zgjidhje studenti mund të gjeni lehtësisht në internet.

Me ndihmën e internetit, studentët lehtë mund të lidhen dhe komunikojnë me ekspertë dhe profesionistë dhe të mësojnë prej tyre.

Studentët janë të lirë të marrin udhëzimin nga kushdo në internet. Udhëzimet e karrierës dhe ndihma arsimore është bërë më e lehtë me ndihmën e internetit.

11. Jeta studentore është bërë e lehtë

Interneti e bën jetën e studentit të lehtë sepse interneti ofron shumë burime dhe shërbime për studentët, të cilat mund t’i ndihmojnë ata në mësim dhe studim.

Shumë shkolla, kolegje dhe universitete dhe ofrojnë arsim online për studentët. Studentët mund të marrin klasën online nga shtëpia ose ndonjë vend tjetër.

Në pandeminë e fundit të covid-19 interneti ndihmoi shumë institutet arsimore dhe studentët.

Shumica e mësuesve të universitetit marrin klasa në internet me studentët në zoom, google meet dhe WhatsApp.

Për të kursyer kohën e çmuar të studentit.

Gjithashtu, interneti ofron burime arsimore në internet, materiale të dobishme dhe shërbime për studimet dhe mësimin e studentëve.

Nëse studentët përballen me disa lloj problemesh në studim dhe mësim ata lehtë mund të marrin ndihmë nga interneti. Ata lehtë mund të gjejnë shumë probleme zgjidhje në internet.

12. Interneti krijonë më shumë vende pune dhe mundësi për nxënësit

Interneti mund të ofrojë lehtësisht mundësi të reja mësimi dhe punësimi për studentët, me ndihmën e internetit, ata lehtë mund të dinë për të mësuarit më të fundit dhe mundësitë e punës.

Ka shumë bloge dhe faqe në internet në dispozicion, të cilat ofrojnë bursa dhe mundësi punësimi për studentët. Gjithashtu, ata mund të lidhen dhe komunikojnë me kompanitë në internet për të rrëmbyer mundësi.

Shumë platforma mund të ofrojnë shumë mundësi për studentët.

13. Përhapja E Edukimit Dhe Ndërgjegjësimit

Interneti ndryshon tërësisht sistemin arsimor.

Sistemi arsimor tradicional i kufizon studentët në institutet arsimore, por tani me ndihmën e internetit, ata lehtë mund të marrin njohuritë në çdo kohë.

Ka shumë burime në internet të cilat mund të ndihmojnë studentët në studim dhe mësim.

Me ndihmën e internetit studentët nga kudo mund të studiojnë dhe të mësojnë. Përhapi arsimin në të gjithë botën.

Studentët nga vendet ku burimet e arsimit nuk janë të disponueshme për studimin dhe mësimin e studentëve, mund të studiojnë dhe mësojnë nga interneti.

Interneti njihet si thesari i informacionit. Të gjitha llojet e informacionit të të mësuarit dhe studimit janë në dispozicion në internet.

Edukimi në Internet është lehtësisht i arritshëm dhe i përballueshëm, me ndihmën e edukimit në internet dhe ndërgjegjësimit të përhapur në botë me lehtësi.

14. Makinë Për Bërjen E Parave

Një nga gjërat më të vështira për studentët është të menaxhojnë shpenzimet e tyre arsimore. Me ndihmën e internetit, studentët lehtë mund të fitojnë para dhe të menaxhojnë shpenzimet e tyre arsimore.

Ka shumë gjëra në internet nga të cilat studentët mund të fitojnë para. Është burimi më i mirë i të ardhurave për studentët.

Punë e pavarur, blogimi, shkrimi i artikujve per te tjeret, marketingu dixhital, ofrimi i shërbimeve dhe shumë më tepër me të cilat studentët mund të fitojnë para.

Varet nga interesi i studentit. Me ndihmën e internetit, studentët lehtë mund të përmirësojnë aftësitë e tyre profesionale.

Shikoni librarine nga prezi per me shume informata: Anet negative dhe anet pozitive te perdorimit te kompjuterit

Shpresojme qe keto 14 Avantazhet dhe Disavantazhet e Internetit qe i kemi cekur me lartë do tjau japin nje ide se si duhet ti qaseni internetit dhe si ta keshilloni femiun tuaj ti qaset atij.

Per qfar eshte i dobishem interneti

per qfar eshte i dobishem interneti

Interneti ka hapur një botë të re për shumë njerëz në mbarë botën. Shumë mundësi janë në dispozicion tani këtu. Është një manifestim i inovacionit dhe kreativitetit të pafund. Nuk njeh kufi, por sjell shanse të mëdha ekonomike për njerëzit në çdo vend. Interneti u mundëson njerëzve të përmirësojnë cilësinë e jetës së tyre pasi ai hap qasje në gjërat e paarritshme më parë.

Duke pasur parasysh rolin gjithnjë e më të rëndësishëm të internetit si mjet komunikimi, Kombet e Bashkuara madje kohët e fundit propozuan që aksesi në shërbimet e internetit duhet të jetë pjesë e të drejtave të njeriut. Interneti ka ndikuar pothuajse në çdo aspekt të jetës njerëzore, jo vetëm në jetën private, por edhe në shërbimet publike. Tani për tani, askush nuk mund t’i pengojë individët e tjerë që të ekspozojnë jetën e tyre private në publik. Më shumë çifte dhe familje madje postojnë imazhe ose video të pushimeve të tyre familjare në zona të largëta.

Nga ana tjetër, interneti gjithashtu lejon publikun të dijë se çfarë po bën qeveria. Tani edhe njerëzit në rrugë e dinë se çfarë po ndodh mes partive politike dhe qeveritarëve. Ai i lejon një kompanie atë që konkurrentët po bëjnë dhe do të lançojnë dhe lejon publikun të kritikojë atë që ofrojnë prodhuesit.

Interneti është për të gjithë. Ajo formon një platformë të re në biznes dhe shërbime publike. Ai siguron energji për më shumë njerëz që të formësojnë jetën e tyre duke përfituar nga mundësitë e hapura. Tani për tani, më shumë njerëz janë ende përdorues të internetit, në vend të pronarëve të rrjetit. Megjithatë, së bashku me rolet e tij gjithnjë e më të rëndësishme, interneti do të bëhet një platformë e aksesueshme universale, e cila do t’i lejojë njerëzit të kenë cilësi të përmirësuar të jetës. Megjithatë, për ta realizuar këtë, nevojitet një rregullore për t’u siguruar që gjithçka është në vijën e duhur.

Teknologjia dhe izolimi social

teknologjia dhe izolimi social

Hulumtimet kanë treguar se izolimi social çon në vetmi, depresion, cenueshmëri dhe më pas në pasoja negative shëndetësore. Izolimi social mund të përkufizohet si mungesë sasie dhe cilësinë e kontakteve sociale. Po dihet gjithnjë e më shumë politika se zbutja e izolimit social dhe vetmisë mes të moshuarve duhet të ketë përparësi.

Ka shumë faktorë rreziku që lidhen me vetminë dhe izolimin; Shembujt përfshijnë shëndetin e dobët, reduktimin e rrjeteve sociale, varfërinë dhe vetëvlerësimin e ulët. Këta faktorë kanë një marrëdhënie reciproke pasi ndikimi i të gjithë faktorëve është dypalësh. Izolimi midis të moshuarve është një problem thelbësor, pasi ka implikime për shëndetin në veçanti, i cili tashmë është një shqetësim në rritje për plakjen e popullsise.

Për të përballuar vetminë, individët i drejtohen aktiviteteve sociale në internet, si festat virtuale të kërcimit, lojërat në internet dhe shikimet e sinkronizuara të Netflix.

Marrja e shpërblimeve sociale është e shëndetshme sepse aktivizon rajonet e trurit që lidhen me motivimin. Truri çliron dopaminë kur përdoruesit e mediave sociale kanë ndërveprime të suksesshme sociale. Rrugët e shpërblimit në tru që çlirojnë dopaminën përforcojnë lidhjen midis një stimuli ose sekuence sjelljesh dhe ndjenjave pozitive. Anasjelltas, ndjenjat e vetmisë dhe refuzimit aktivizojnë rajonet e trurit të lidhura me shqetësimin dhe përtypjen, gjë që mund t’i bëjë individët të ndihen edhe më të vetmuar.